Прекрасна нагода подивитись на улюблені продукти зовсім з іншого боку. Чи можна зробити морозиво, що не тане? Який продукт має від'ємну калорійність? Чому азіати не можуть вживати молоко? Чому ми так любимо шоколад? Які овочі вживають нестиглими? Що таке калорійність та як скласти правильний раціон? Чому велика кількість солодкого шкодить нашим зубам? Ми дізнаємось, як роблять карамель, дослідимо склад різних видів морозива, прослідкуємо шлях від какао-боба до плитки шоколаду та навчимося робити корисні та смачні ласощі власноруч.
! Порядок днів може змінюватися в залежності від розкладу екскурсій.
Тиждень 1 | Тиждень 2 |
ДЕНЬ 1. ЦИТРУСОВИЙ СВІТ - Хімічні властивості цитринів: феєрверк, таємні чорнила та багато інших дослідів - Цитрусові фрукти в парфумерії та кулінарії - «Цитрусова» вікторина - Натуральний ароматизатор з апельсину та кориці |
ДЕНЬ 6. ЯГІДНИЙ МІКС - Ягоди як індикатори кислотного та лужного середовища - Ягоди-прикраси з полімерної глини - Виготовлення корисного ягідного смузі або фруктового желе - Гра «Їстівне чи ні?» - «Ягідне» малювання |
ДЕНЬ 2. КАРАМЕЛЬНІ ПРИСТРАСТІ - «Цукрові» досліди - Екскурсія на фабрику карамелі - «Солодке» малювання - Гра-дослідження «З чого роблять цукор?» |
ДЕНЬ 7. МОРОЗИВО - Дослідження складу морозива - Створюємо власну супер-рекламу морозива - Майстер-клас з виготовлення корисного морозива - Розробка власної марки морозива - Дискусія «Солодощі: користь чи шкода?» |
ДЕНЬ 3. ЖУВАЛЬНІ СОЛОДОЩІ - Квіти з желатину - Властивості желейних цукерок та жуйок - Желатинові черв’ячки власноруч - Корисний домашній мармелад |
ДЕНЬ 8. ВИПІЧКА - Хімічні процеси при випіканні - Солоне тісто як матеріал для творчості - Зовсім не солодке мило-«тістечко» - Майстер-клас з випічки - Проект «Декор кондитерських виробів» |
ДЕНЬ 4. МЕДОВА ФЕЄРІЯ - Дослідження та тестування меду - Свічка з вощини - В гості до пасічника - Гра «У бджолиному царстві» |
ДЕНЬ 9. СОЛОДКІ НАПОЇ - Склад газованих напоїв - Саморобки з пляшок від напоїв - 100%-ий натуральний лимонад своїми руками - Дослідницький проект «Кількість цукру в солодких напоях» |
ДЕНЬ 5. ШОКОЛАДНА ПРИГОДА - Шлях від какао-боба до плитки шоколаду - Виготовлення косметичного засобу з масла какао - Шоколадний майстер-клас - Досліджуємо склад шоколаду |
ДЕНЬ 10. ЗЕФІРНА НАСОЛОДА - Корисний склад зефіру - Зефірковий челендж - Фізичні демонстрації на зефірках - Зефірковий пікнік |
* На кожен тиждень плануються по 2 тематичні екскурсії/гостьових візити.